Boergondische ontmoetingsplek in wording. Waar staan we nu?

Wat is er veel gebeurt in de afgelopen maanden!
De verbouwing van de boerderij vordert gestaag. Op het moment is het één grote lattenparade. We hebben nog nooit zoveel houtwerk bij elkaar gezien!
Op de bovenverdieping zijn de contouren van de gastenkamers al zichtbaar.
En ook de lichtschacht, die voor een mooie lichtinval op de begane grond gaat zorgen, krijgt al vorm. Kijk voor de laatste foto’s maar eens op onze fotopagina of op ons Instagram account.
Eind april hopen we dat de boerderij bouwtechnisch en installatietechnisch klaar is.
Maar tot die tijd hebben we nog een paar uitdagingen waar we een beslissing over moeten nemen. Hoe gaan we de slaapkamers indelen? Hoe gaan we vuur een plaats geven? Niet alleen om gezellig omheen te zitten, maar ook om eten op te kunnen bereiden.

Inmiddels is Piet Hein Eek druk bezig met het uitwerken van het interieurplan. Gaaf om te zien hoe de ruimtes zich op papier vullen met meubilair en verlichting. De kleuren voor de verschillende ruimtes in de boerderij zijn ook bepaald. We zien prachtige kleuren blauw, grijs, roze, groen en donker rood. Dit gaat echt bijzonder worden! Wij kijken nu al uit naar het moment dat er geschilderd gaat worden.

De boergondische ontmoetingsplek krijgt steeds meer vorm en het idee wordt steeds verder uitgewerkt. De ontmoetingsplek krijgt het idee van een herberg. Een plek waar je kan eten, drinken, slapen, ontmoeten en beleven. Als eerste dit jaar zullen de gastenkamers klaar zijn. Vanaf juli hopen we de eerste gasten te ontvangen die komen overnachten. De rest van het jaar zullen we gebruiken om de eet- en drinkgelegenheid, de boergondische ontmoetingsplek, verder te ontwikkelen.
En we zijn aan het nadenken over een naam. Want een herberg heeft natuurlijk een naam nodig :-)! Dat is nog niet eenvoudig, maar binnenkort hopen we eruit te zijn. In een volgend bericht hopen we te kunnen vertellen wat het is geworden.

We krijgen veel enthousiaste reacties op foto’s die we plaatsen en dat roept ook nieuwsgierigheid op. Daarom willen we in het laatste weekend van april de deuren openstellen voor bezichtiging.
In Woudsend vinden van 29 april t/m 1 mei de Friese Sleepbootdagen plaats. Een gezellig evenement dat zeer de moeite waard is. Dit lijkt ons een uitstekend moment om jullie de gelegenheid te geven om langs te komen. Rondom de boerderij zal een boerenmarkt georganiseerd worden. Wij zullen onze deuren openstellen en zorgen voor een boergondische activiteit.
Ben je benieuwd naar de ontwikkelingen en de verbouwing, kom langs in het weekend van 30 april!
Je bent van harte welkom.

4 reacties

 1. Beantwoorden
  Carolien Coerts 4 februari 2016

  Tast in mijn agenda. Ik ben kom hem graag bewonderen!

  • Beantwoorden
   Nienke de Boer 5 februari 2016

   Leuk Carel 😉

 2. Beantwoorden
  Lutske Dijkstra- de Jong 8 februari 2016

  Thijs en ik zijn van de partij met de “Swanneblom”

 3. Beantwoorden
  Geert 9 februari 2016

  Ben erg benieuwd wat je er van maakt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.