Een boergondische ontmoetingsplek. Wat is dat?

Het oorspronkelijke karakter van de boerderij willen we weer op een eigentijdse en duurzame manier tot leven brengen. De boerderij is genesteld tussen de twee meren, het Heegermeer en het Slotermeer. Op deze prachtige plek willen we een overnachtingsplek bieden én de mensen in contact brengen met het echte boergondische eten; puur, ruig en met een belangrijke rol voor zuivel.
Niet alleen een plek waar je lekker kunt eten, maar waar je ervaart en proeft dat het eten van de dichtbij afkomstig is; vanaf het water en het land. Vlees van koeien uit een nabij gelegen natuurgebied, paling uit de sloot ‘de Welle’ tussen Woudsend en Langweer, brood gemaakt van graan door de Woudsender molen ’t Lam. Melk van een boer uit de buurt. Groente en fruit van lokale producenten. Streekproducten van ‘de Marren’.
Het eten willen bereiden in een open keuken waar de kok centraal staat en contact heeft met de gasten. We willen ‘Slow Food’ productietechnieken gebruiken die  overeenkomen met de manieren van eten bereiden zoals dat vroeger gedaan werd.

En waarom zo?

Nou ja, om liefhebbers van eten en drinken weer in contact te laten komen met het pure en boerse eten, eten geproduceerd door onze boeren en vissers. Het wordt een ontmoetingsplek voor levensgenieters die kunnen genieten van een boergondische beleving.
Weer met respect voor de boer, de visser, het land, het water en een eerbetoon aan de Friese koe. Er worden lezingen en workshops gegeven over aspecten rondom al het agrarische, het duurzame en de gezonde maatschappij. Niet alleen voor volwassenen, maar ook voor kinderen een speelse en leerzame plek.

En wat nog meer:

We omarmen de (Friese) cultuur.
We omarmen koopmanschap.
We creëren een ontmoetingsplek voor mensen en groepen die maatschappelijk een bijdrage willen leveren.

En hoe pakken we dit aan

Zoveel mogelijk vanuit het ‘mienskip’ denken, dus ontwikkelt met en voor de buren, het dorp, de gemeente Súdwest Fryslan en ondernemers uit de buurt.

Vind je het leuk om de ontwikkelingen te volgen? Wij houden je graag op de hoogte per email.
Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief

Laat hier je gegevens achter


Klik hier om te reageren! 

2 reacties

 1. Beantwoorden
  Sjoukje 22 september 2015

  Succes, ik wol graag op’ e hichte bliuwe fan de ferbouwing fan de pleats. In moai plak foar in protte ferdifedaasje! Groet, Sjoukje

 2. Beantwoorden
  Harm Heemstra 21 april 2016

  Wat een mooi origineel initiatief!
  Dat mòet wel een succes worden.
  Ik verheug me nu al op het eerste bezoek voor een “boer”gondische beleving.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.